climate planet tekstside

Dansk Retursystem er partner i projektet Climate Planet. Her kan man opleve, hvilken forskel det gør for klimaet at aflevere sine tomme flasker og dåser til genanvendelse.

En kæmpe jordklode lander i juni 2017 på den nye havneplads i Aarhus mellem DOKK1 og Navitas. Indeni kan man i skolernes sommerferie 10 gange om dagen komme med på rumrejse i cirka 40 minutter og opleve, hvordan jordens klima udvikler sig fra 1905 og langt ud i fremtiden. Det vises på en stor globe lagret med globale vejrdata, som viser jorden i realtid, sådan som den ser ud fra satelitter i rummet, der transmiterer live til Aarhus.

Dansk Retursystem er partner i projektet Climate Planet for at vise, hvor meget det betyder for klimaet, hver eneste gang man afleverer sin tomme flaske og dåse.

I dag kommer 9 ud af 10 emballager retur i pantsystemet, så aluminium, plastik og glas kan smeltes om til nye emballager. Det sparer på jordens råstoffer, og man bruger fx 95 procent mindre energi, når man smelter en tom dåse, end når man fremstiller en dåse af nye råstoffer.

Climate Planet er udviklet i samarbejde med NASA og er et arrangement i forbindelse med, at Aarhus er udnævnt til Europæisk Kulturhovedstad i 2017.