flaskeautomat forbruger

Butikker MED flaskeautomat
Knap 3000 butikker i hele landet har en flaskeautomat, hvor du kan aflevere flasker og dåser med pantmærke. De grønne ølflasker uden pantmærke kan du aflevere alle steder, hvor de sælger flasker med samme form.

Flaskeautomaten er en maskine, som sluger tomme dåser og flasker og scanner pantmærke, stregkode og form. Så ved automaten, hvor mange penge du skal have tilbage i pant. Flaskeautomaten skubber emballagerne ned i beholdere, som Dansk Retursystem henter. Så bliver dåser og flasker genanvendt, smeltet om og lavet til nye dåser og flasker.

returpligt-tile

Butikker UDEN flaskeautomat
Butikker uden flaskeautomat skal tage imod pantbelagte dåser og flasker af samme materiale, som de sælger. Uanset hvilket mærke det er. Så hvis de sælger dåser, skal de også tage imod dåser. Hvis de sælger plastikflasker, skal de tage imod plastikflasker. Og det samme gælder glasflasker.

pantstation

Pantstationer
På pantstationen kan du aflevere op til 100 emballager på én gang i en særlig pantsæk fra Dansk Retursystem og få pengene ind på din konto. Det tager under 1 minut, og du slipper for at få fedtede fingre. Der er pantstationer i 12 byer: Aalborg, Randers, Lystrup, Horsens, Herning, Esbjerg, Odense, Kalundborg, Slagelse, Helsingør, Høje Taastrup og Køge.

Læs mere på pantstation.dk.

restaurant

Restauranter, caféer, kantiner, hoteller m.m.
I restauranter, caféer, kantiner, hoteller og lignende drikker man typisk den flaske eller dåser, man har købt, på stedet. De har ikke pligt til at tage imod andre flasker eller dåser.